Βρίσκεστε εδώ : Αρχική » Προγράμματα

Προγράμματα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ JUNIORS

Η Αντισφαίριση (tennis) είναι ένα άθλημα που το κάθε παιδί μπορεί να το αρχίσει σε οποιαδήποτε ηλικία. Ο όμιλός μας δίνει την δυνατότητα σε παιδιά από 3.5 ετών να έχουν την πρώτη τους γνωριμία με τον συγκεκριμένο άθλημα με απώτερο σκοπό να προσαρμοστεί το τένις στο παιδί και όχι το αντίστροφο.
Στην πολυετή και συνεχή μας προσπάθεια για την ανάπτυξη και διάδοση του τένις έχουν σχεδιαστεί προγράμματα υψηλής ποιότητας στις ακαδημίες μας. Τα αθλητικά μας προγράμματα έχουν σκοπό την ανάδειξη και προώθηση ταλέντων, καθώς και την απασχόληση και ψυχαγωγία των παιδιών, παράλληλα με την ύπαρξη της αγωνιστικής ομάδας.

Mini Tennis – Tennis 10’s

Το πρόγραμμα αυτό είναι δομημένο με στόχο την δημιουργία των σωστών βάσεων για τους μελλοντικούς παίκτες, τόσο του αγωνιστικού, όσο και του Fun Tennis. Τα παιδιά ηλικίας 3,5 – 7 ετών μαθαίνουν τις βασικές κινητικές δεξιότητες του τένις και κάνουν τα πρώτα τους βήματα σε θέματα τεχνικής και τακτικής μέσα από μία μεγάλη γκάμα παιχνιδιών και ασκήσεων.

Σε αυτό το επίπεδο προπόνησης χρησιμοποιούνται ρακέτες (19, 21, 23, 25, και 26 inch), μπάλες («κόκκινη» μπάλα, κατασκευασμένη από αφρώδες υλικό και είναι 75 % πιο αργή από την κανονική μπάλα που απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 8 ετών, «πορτοκαλί» μπάλα, η οποία είναι 50 % πιο αργή και στοχεύει σε παιδιά 8 έως 10 ετών και «πράσινη» μπάλα, που είναι 25 % πιο αργή και έχει ως στόχο τα πιο προχωρημένα παιδιά 9 έως 10 ετών) και γήπεδα (Κόκκινο γήπεδο μεγέθους 12μ x 6μ., Πορτοκαλί γήπεδο διαστάσεων 18μ x 6,5μ. και Πράσινο κανονικό γήπεδο), τα οποία είναι προσαρμοσμένα στην ηλικία και στον σωματότυπο των παιδιών με στόχο να γίνει πιο ευχάριστη η διαδικασία της εκμάθησης.

Η προπονητική ομάδα του ομίλου μας κατατάσσει τους μικρούς μας αθλητές σε διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδό τους. Το πρόγραμμα τις εκμάθησής τους περιλαμβάνει εκτός από την προπόνηση εκδηλώσεις και εσωτερικά τουρνουά καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

Προπονητικές συνεδρίες: 2- 4 φορές /εβδομάδα (Ανάλογα με την ηλικία)
Διάρκεια Προπόνησης: 60 λεπτά

Junior Academy

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-16 ετών που βλέπουν το άθλημα του τένις σαν μια γενική μορφή άσκησης και άθλησης. Βασικός στόχος της Junior Academy είναι η έμφαση των παιδιών και των προπονητών τους στην διαδικασία της προσπάθειας και όχι μόνο στο αποτέλεσμά της.

Η Junior Academy έχει σαν κύρια μορφή εκμάθησης το παιχνίδι, το οποίο γίνεται σε κατάλληλα γήπεδα χρησιμοποιώντας τις ανάλογες ρακέτες και μπάλες, ώστε να διευκολυνθεί η προσπάθεια όλων των παιδιών.

Οι εκδηλώσεις και τα εσωτερικά τουρνουά της ακαδημίας κατά τη διάρκεια της χρονιάς κάνουν το άθλημα πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό.

Προπονητικές συνεδρίες: 2- 3 φορές /εβδομάδα
Διάρκεια Προπόνησης: 60 λεπτά

Junior Competition

(Τμήματα Επιλογής – Προαγωνιστική Ομάδα – Αγωνιστική Ομάδα)

Το τμήμα της Ακαδημίας μας με την ονομασία Junior Competition αποτελεί το στάδιο, στο οποίο το τένις γίνεται πλέον κύριο μέρος των δραστηριοτήτων των παιδιών χωρίς φυσικά να επηρεάζει αρνητικά την σχολική τους απόδοση. Το Junior Competition χωρίζεται σε τρία τμήματα:

  1. Τμήματα Επιλογής
  2. Προαγωνιστική Ομάδα
  3. Αγωνιστική Ομάδα

1. Τμήματα Επιλογής

Σε αυτό το στάδιο η προπονητική μας ομάδα ξεχωρίζει τα μελλοντικά αστέρια και ύστερα από συνεννόηση με τους γονείς τα προωθεί στην αγωνιστική ομάδα, εφόσον αυτά το επιθυμούν.

Στα τμήματα επιλογής παίρνουν μέρος παιδιά ηλικίας 6-8 ετών. Μέσα από την προπόνηση τους μαθαίνουν τις προσαρμοσμένες πλέον κινητικές – τενιστικές δεξιότητες, καθώς και στοιχεία τεχνικής και τακτικής, τα οποία θα ομαλοποιήσουν την μετάβασή τους από το mini tennis στο αγωνιστικό mini tennis.

Προπονητικές συνεδρίες: 2- 4 φορές /εβδομάδα
Διάρκεια Προπόνησης: 60 λεπτά

2. Προαγωνιστική Ομάδα

Στην προαγωνιστική ομάδα περιλαμβάνονται τα παιδιά με καθαρά αγωνιστικό – ερασιτεχνικό προσανατολισμό. Στην προαγωνιστική ομάδα εντάσσονται παιδιά ηλικίας 8-10 ετών. Κύριο μέλημα της προπονητικής ομάδας είναι τα παιδιά να προέρχονται από τα τμήματα επιλογής.
Στα προαγωνιστικά τμήματα τα παιδιά εκπαιδεύονται στο να προσαρμόζουν την τεχνική και την τακτικής τους με βάση τις αγωνιστικές συνθήκες που επικρατούν κατά την διάρκεια ενός αγώνα και βέβαια εμπλουτίζουν τις αγωνιστικές – κινητικές τους δεξιότητες.

Απαραίτητη προϋπόθεση η συμμετοχή τους σε τουρνουά Εθνικού Επιπέδου (Ε3) καθώς και σε Πανελλαδικούς αγώνες της ΕΦΟΑ (Πανελλήνιο Ατομικό, Πανελλήνιο Ομαδικό, Ατομικό Πρωτάθλημα Βορρά Νότου κ.α.)

Προπονητικές συνεδρίες: 4 – 6 φορές /εβδομάδα
Διάρκεια Προπόνησης: 60 λεπτά

3. Αγωνιστική Ομάδα

Στην αγωνιστική ομάδα περιλαμβάνονται παιδιά ηλικίας άνω των 10 ετών, που στόχο έχουν την αθλητική εξέλιξη και διάκριση τόσο των ιδίων, όσο και του ομίλου.
Στόχος της αγωνιστικής ομάδας είναι μέσα από την εντατικοποίηση της προπόνησης τους να βελτιώνεται η τεχνική όλων των χτυπημάτων και να συνδυάζεται αρμονικά, τόσο η προπόνηση φυσικής κατάστασης, όσο και οι ψυχοπνευματικές δεξιότητές τους.
Απαραίτητη προϋπόθεση η συμμετοχή τους σε τουρνουά Εθνικού Επιπέδου (Ε3, Ε2, Ε1) καθώς και σε Πανελλαδικούς αγώνες της ΕΦΟΑ αλλά και σε διεθνείς διοργανώσεις.

Προπονητικές συνεδρίες: 4 – 7 φορές /εβδομάδα
Διάρκεια Προπόνησης: 60 – 90 λεπτά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ +18

Η ανάγκη για καλύτερη σωματική και πνευματική υγεία δεν είναι μόνο προνόμιο των μικρών παιδιών αλλά και των ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Για αυτό ο όμιλός μας έχει δημιουργήσει κατάλληλα προγράμματα για άθληση, αναψυχή και προπόνηση που απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες.
Τα δυναμικά μας προγράμματα θα αποτελέσουν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα σας, ενώ παράλληλα θα βελτιώσουν σημαντικά το παιχνίδι σας.

Fun Tennis

Απευθύνεται σε ενήλικες άνω των 18 ετών που βλέπουν το άθλημα του τένις σαν μια γενική μορφή άσκησης και άθλησης. Στα τμήματα του Fun Tennis η γνωριμία με το μαγικό κόσμο του αθλήματος αποτελεί βασικό μας μέλημα, μέσω της απλοποιημένης μορφής εκμάθησης γνωστής και ως PLAY AND STAY.
Προσαρμοσμένες μπάλες και ρακέτες στα πρώτα βήματα των αθλουμένων και ΠΟΛΥ παιχνίδι κάνουν την διαφορά μέσα σε λίγες βδομάδες. Σύντομα θα είστε σε θέση να παίξετε φιλικά παιχνίδια με τους φίλους σας.
Οι εκδηλώσεις και τα εσωτερικά τουρνουά της ακαδημίας κατά τη διάρκεια της χρονιάς κάνουν το άθλημα πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό.
Προπονητικές συνεδρίες: 2- 4 φορές /εβδομάδα
Διάρκεια Προπόνησης: 60 λεπτά

Μaster Class

Στα τμήματα των κατηγοριών Master Class δίνεται περισσότερο έμφαση στην ανάπτυξη των ικανοτήτων του αθλητή, στην τελειοποίηση της τεχνικής του, και στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης με σκοπό να συμμετέχει σε διάφορες αγωνιστικές διοργανώσεις, όπως Open τουρνουά και Πρωταθλήματα Βετεράνων.
Προπονητικές συνεδρίες: 2- 4 φορές /εβδομάδα
Διάρκεια Προπόνησης: 60 λεπτά

Cardio Tennis

Στο χώρο του τένις τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλές προσπάθειες, ώστε η εκμάθηση των βασικών στοιχείων του αθλήματος και η ανάπτυξη των ικανοτήτων και δυνατοτήτων των αθλητών να γίνονται μέσα από νέες μορφές προπόνησης.

Με τη χρήση της μουσικής και την μαζικότητα στην συμμετοχή το cardio tennis δημιούργησε μια νέα φιλοσοφία εκμάθησης του τένις. Το Cardio tennis είναι μια δραστηριότητα υψηλής ενέργειας που συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του αθλήματος με καρδιαγγειακή άσκηση, παρέχοντας μέχρι και το κάψιμο θερμίδων μέσω της αερόβιας προπόνησης.

Είναι ένα πρόγραμμα πολύ κοινωνικό και διασκεδαστικό για τους παίκτες όλων των επιπέδων και των ικανοτήτων.

  1. Αν δεν έχετε παίξει ποτέ τένις πριν είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εισαχθείτε στο άθλημα
  2. Αν είστε ένας έμπειρος παίκτης ή παίχτης υψηλού επιπέδου, είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας.

Ανεξάρτητα από την ικανότητα σας στο άθλημα και το επίπεδο φυσικής κατάστασης σας το Cardio Tennis σας παρέχει την απόλυτη προπόνηση.

Μια προπόνηση Cardio Tennis αποτελείται από 6-8 παίκτες ανά τμήμα και διαρκεί 60 λεπτά διαιρούμενη σε τρείς φάσεις:

  1. Την προθέρμανση διάρκειας 5-10 λεπτών όπου περιλαμβάνει ασκήσεις μέτριου ρυθμού, αυξανόμενης έντασης και δυναμικές διατάσεις.
  2. Το κύριο μέρος με ασκήσεις μέτριας έντασης, συνεχούς ρυθμού και διάρκειας με έλεγχο των καρδιακών παλμών ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  3. Το τελικό μέρος ολοκληρώνεται με παιχνίδι, ασκήσεις χαμηλότερης έντασης και διατάσεις .

Δοκιμάστε να περάσετε μια ώρα δημιουργικά και ευχάριστα, να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα που θα τον βοηθήσει να καλυτερεύσει την φυσική του κατάσταση, την υγεία του και τέλος την ψυχική του διάθεση. Τολμήστε το! Στο τέλος του προγράμματος θα έχετε μια αίσθηση ικανοποίησης και ευχαρίστησης. Θα αγαπήσετε το τένις, την άθληση την προσπάθεια και τη συμμετοχή και τέλος θα αγαπήσετε τον εαυτό σας, το σώμα σας και τις δυνατότητες σας.

Eye Coach

Ένα εξατομικευμένο μάθημα tennis θα σας δώσει αποκλειστικό χρόνο με τον προπονητή σας, ο οποίος θα δημιουργήσει ένα μάθημα που θα ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας.

Όποιο και αν είναι το επίπεδο παιχνιδιού σας ή η εμπειρία σας, στο άθλημα θα σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε το παιχνίδι σας σε σύντομο χρονικό διάστημα.