Σταδιακή επανέναρξη προπονήσεων για τον Όμιλο ΑΕΚ Τρίπολης (+φωτό, vid)-(Πηγή:contraepithesi.gr)

Η σταδιακή επανεκκίνηση του αθλητισμού με την εφαρμογή της Α’ φάσης επιστροφής στην αγωνιστική δράση, συνδυάστηκε με την έναρξη προπονήσεων υπό την πιστή τήρηση μέτρων ασφαλείας από τους ομίλους αντισφαίρισης στους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους. Ένα από τα τοπικά σωματεία στην Αρκαδική πρωτεύουσα το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή, 08/05/2020 τις προπονήσεις των μελών – αθλητών του ήταν και ο Όμιλος Τένις της ΑΕΚ Τρίπολης.

Φυσικά μια επανεκκίνηση μετ’ εμποδίων αλλά σίγουρα σε καλύτερη μοίρα από άλλα αθλήματα και πολλούς άλλους συλλόγους που θα χρειαστεί να αναμένουν λιγότερο ή περισσότερο την έναρξη των δραστηριοτήτων τους. Το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» βρέθηκε στα γήπεδα Τένις του ΔΑΚ Τρίπολης για να δει από κοντά τις συνθήκες υπό τις οποίες ξεκίνησε ο Όμιλος ΑΕΚ Τρίπολης τις προπονήσεις.

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας…

Καταρχάς οφείλουμε να γράψουμε ότι κατά την παρουσία μας στο χώρο των γηπέδων του Τένις οι υπεύθυνοι του συλλόγου κατέγραψαν σε λίστα τα στοιχεία μας, όπως προβλέπει το Υγειονομικό πρωτόκολλο για την ασφαλή επανεκκίνηση του Ελληνικού αθλητισμού. Το ίδιο συμβαίνει με κάθε φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις προκειμένου να υπάρχει ένα ιστορικό με τα στοιχεία όλων όσων βρέθηκαν εκεί. Βρεθήκαμε στην αλλαγή προπονητικών ωρών και διαπιστώσαμε τόσο οι αθλητές όσο και οι προπονητές τηρούσαν τα μέτρα προστασία. Αποχώρηση πρώτα των αθλητών που ολοκλήρωσαν την προπόνηση και στη συνέχεια η είσοδος αυτών που ξεκινούσαν με τη σειρά τους. Πριν την έναρξη της προπόνησης των αθλητών που ξεκίνησαν για πρώτη φορά προπονήσεις, προβλεπόταν μια διαδικασία 5-10 λεπτών στην οποία συμπληρωνόταν ένα ερωτηματολόγιο – φόρμα στην οποία καταγράφονταν πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας των αθλητών. Μια διαδικασία που προβλέπει επίσης το Υγειονομικό πρωτόκολλο.

Φυσικά οι αθλητές και προπονητές ακολουθούσαν τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας με τη χρήση αντισηπτικού, διατήρηση των αποστάσεων ασφαλείας με τον κανόνα να προβλέπει την ταυτόχρονη παρουσία δύο αθλητών σε κάθε γήπεδο κ.α.

Δυσκολίες για τα νέα δεδομένα και κανόνες…

Οι προπονήσεις διεξάγονταν όπως προαναφέρθηκε σε ζευγάρια (ένα για κάθε γήπεδο) του ίδιου αγωνιστικού επιπέδου και εξάσκηση σε συγκεκριμένες τεχνικές και συγκεκριμένο ασκησεολόγιο, υπό τις οδηγίες των προπονητών που βρίσκονταν εκτός γηπέδων. Σίγουρα ωστόσο τα νέα δεδομένα και κανόνες προστασίας κρύβουν αρκετές αντιξοότητες. Λιγότεροι αθλητές ανά γήπεδο και σε συγκεκριμένες ώρες, αναγκάζουν τα μέλη του συλλόγου να προπονούνται λιγότερες φορές την εβδομάδα, προκειμένου να «χωρέσουν» όσο το δυνατόν περισσότεροι αθλητές. Επίσης οι προπονήσεις δεν κρίνονται όπως είναι λογικό ολοκληρωμένες λόγω των συγκεκριμένων μέτρων προστασίας. Τέλος ο αγωνιστικός σχεδιασμός και οι οποίες αγωνιστικές υποχρεώσεις (πρωταθλήματα, τουρνουά, κ.λπ.) έχουν «τιναχθεί» στον αέρα.

Γιώργος Παπαδόπουλος: «Πορευόμαστε με τα νέα δεδομένα»

Ο υπεύθυνος προπονητής του Ομίλου ΑΕΚ Τρίπολης κ. Γιώργος Παπαδόπουλος μίλησε για την έναρξη των προπονήσεων και φυσικά των νέων δεδομένων στο χώρο του Τένις με την πανδημία του Κορωνοϊού. Ο κ. Παπαδόπουλος αρχικά αναφέρθηκε ότι το Τένις συγκαταλέγεται στα τυχερά αθλήματα που έχουν πάρει άδεια να ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Παράλληλα μίλησε για την τήρηση συγκεκριμένων κανόνων και την συμπλήρωση μιας φόρμας όπου καταχωρούν συγκεκριμένα στοιχεία, ενώ για τον Όμιλο, ενώ όπως τονίστηκε η ΚΥΑ προβλέπει οι αθλητές να είναι άνω των 15 ετών, να είναι εγγεγραμμένοι στον Όμιλο και εν τέλει μέλη της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για την προσπάθεια του Ομίλου να χωρέσει μέσα σ’ ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα όλους τους αθλητές του Ομίλου που πληρούν προϋποθέσεις για να προπονούνται, με την μείωση των προπονητικών ωρών. Ενδεχομένως σύμφωνα με τον υπεύθυνο προπονητή της ΑΕΚ Τρίπολης, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες αρχικά να αυξηθεί η διάρκεια των μαθημάτων και στη συνέχεια και ο αριθμός των αθλητών που θα μπορούν να προπονηθούν ταυτόχρονα σ’ ένα γήπεδο.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι τα τουρνουά ενηλίκων ματαιώνονται για φέτος. Ωστόσο όπως τονίστηκε δίνεται «μάχη» με το χρόνο για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα τα οποία ενώ αρχικά ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν μέσα στην Άνοιξη, έχουν μεταφερθεί για μετά τον Αύγουστο. Ο προπονητής της ΑΕΚ εξέφρασε ότι αν δεν αλλάξει κάτι προς το χειρότερο, υπάρχει ο χρόνος για τους συγκεκριμένους αθλητές που συμμετέχουν σ’ αυτά να προετοιμαστούν.

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε ότι ακόμη μέλη και αθλητές όπως και κάποιοι γονείς δεν κρύβουν τις φοβίες τους για τα νέα δεδομένα και τη θέμα του κορωνοϊού, ωστόσο όπως ειπώθηκε ο Όμιλος τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας για τους αθλούμενους. «Από την πλευρά μας έχουμε πάρει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Έχουμε αντισηπτικά σε όλα τα γήπεδα. Παίζουμε με διαφορετικές μπάλες (τρεις μπάλες) για κάθε αθλητή, οι οποίες είναι χρωματισμένες ανάλογα με τους παίκτες. Αλλάζουμε μπάλες σε κάθε προπόνηση. Ο κάθε παίκτης έχει τις δικές του μπάλες, που δίνονται από τον Όμιλο. Από εκεί και πέρα φτάνει όλοι να διατηρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφαλείας μέσα στο γήπεδο» ήταν χαρακτηριστικά τα λεγόμενα του κ. Παπαδόπουλου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε ολόκληρη την συνέντευξη στο youtube

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να δείτε φωτογραφίες

Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top