Αξιοθέατα

Πλατεία Αγίου Βασιλείου
Κεντρική πλατεία της Τρίπολης, θεωρείται η πλατεία Αγίου Βασιλείου.

Πλατεία Άρεως
Η πλατεία Άρεως είναι η μεγαλοπρεπέστερη πλατεία της Τρίπολης. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πλατείες όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στα Βαλκάνια.

Παναρκαδικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Το Παναρκαδικό Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης, βρίσκεται στην οδό Ευαγγελιστρίας κοντά στην Πλατεία Κολοκοτρώνη και τον Ναό της Ευαγγελιστρίας.

Πολεμικό Μουσείο
Το Πολεμικό Μουσείο βρίσκεται στην αρχή της οδού Ερυθρού Σταυρού, κοντά στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου. Στεγάζεται στο ισόγειο της οικείας Μαλλιαροπούλου.

Μαλλιαροπούλειο Θέατρο
Το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο βρίσκεται στην Πλατεία Πετρινού. Είναι ένα νεοκλασσικό κτήριο με στοιχεία άρτ νουβώ, που πρόσφατα ανακαινίστηκε με ιδιαίτερη προσοχή.

Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
Το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης ανήκει στο Δήμο Τρίπολης και εποπτεύεται από αυτόν. Παρ’ όλο ότι είναι ένα νέο οικοδόμημα, είναι ένα από τα πλέον αξιόλογα νεοκλασικά κτίρια της πόλης. Βρίσκεται στη Β.Δ. πλευρά της, κοντά στην πλατεία Άρεως, στην άκρη του πάρκου.

Δικαστικό Μέγαρο
Το Δικαστικό Μέγαρο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στην πλατεία Άρεως. Στην πρόσοψή του τοποθετήθηκαν οι ανδριάντες των δικαστών του Θ. Κολοκοτρώνη, Τερτσέτη και Πολυζωίδη.

Μαντζούνειο Μέγαρο
Το κτίριο του Μαντζουνείου πριν ακόμα αυτό χτιστεί, ήταν Καθολικό εκκλησίας τιμώμενης επ’ ονόματι της Παναγίας κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Στα ερείπια του παλαιού Καθολικού έγινε η ίδρυση σχολείου κορασίδων κατά το έτος 1856 – 1858. Κατά την Άνοιξη του 1859 μεταφέρθηκε εκεί η σχολή των κορασίδων όπου και εγκαταστάθηκε αργότερα το Β΄ Δημοτικό Σχολείο των αρρένων.

Άλσος Αγίου Γεωργίου
Το άλσος Αγίου Γεωργίου, σε μικρή απόσταση από την πόλη, αποτελεί πνεύμονα πρασίνου για την Τρίπολη. Προσφέρεται για αθλητικές δραστηριότητες καθώς είναι ευχάριστο να τρέχει ή να περπατά κανείς στα σκιερά μονοπάτια του άλσους, που υπερβαίνουν σε μήκος τα 2km.

Μονές & Ξωκλήσια
Γύρω από την Τρίπολη βρίσκονται διάσπαρτα 24 εξωκλήσια, τα οποία έχουν αναλάβει υπό την αιγίδα τους, οι σύλλογοι και οι επαγγελματικές οργανώσεις της πόλης.

Scroll to Top