Καλοτάξιδο το νέο βιβλίο του μέλους του ομίλου μας: Κυριακής Κουτσουρίδου

biblio_koutsouridou_site1Δέκα σύντομα διηγήματα εμπνευσμένα από εικόνες της σύγχρονης εποχής και των ανθρώπινων βιωμάτων. Ιστορίες αποκαλυπτικές, ανατρεπτικές, μεταμορφωτικές, ερωτικές, ειλικρινείς, βαθιά υπαρξιακές, δοσμένες με αρκετό χιούμορ και αιχμηρότητα.

Θέτουν ερωτηματικά, αλλά κυρίως προβληματίζουν τον αναγνώστη για το νόημα της ζωής και των αναπαραστάσεών της, οδηγώντας τον μέσα από αισιόδοξος χρωματισμούς στις πολυπόθητες απαντήσεις.
Αυτό είναι το βιβλίο το τρίτο βιβλίο της  Κυριακής Κουτσουρίδου το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος και μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία αλλά να το παραγγείλετε και ηλεκτρονικά.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Παλατίνο, το φιλαναγνωστικό κοινό της Τρίπολης υποδέχθηκε το νέο βιβλίο της Κυριακής Κουτσουρίδου «Ίσως να το έχεις ζήσει» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος.

Για το βιβλίο μίλησαν η Χριστίνα Χρυσικοπούλου (φιλόλογος) και η Αντωνία Μπαντούνα (φιλόλογος) και ο Παναγιώτης Σμυρνιώτης Θεολόγος οι οποίοι και διάβσαν μικρά αποσπάσματα από το βιβλίο.

Η Κυριακή Κουτσουρίδου γεννήθηκε τη δεύτερη ημέρα του Νοέμβρη του 1978 στη Γερμανία, όπου έζησε μερικά από τα μαθητικά της χρόνια. Κατάγεται από το Αμύνταιο της Φλώρινας, ενώ έζησε σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε το έτος 2004. Εργάζεται κυρίως ως νομικός συνεργάτης. Το συγγραφικό της ταξίδι ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, το έτος 2005, σε μια συνάντηση με τον εαυτό της. Το 2010 εξέδωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή «Νεφελώματα του Χρόνου» (εκδόσεις Ιωλκός).

Τα διηγήματα της Κυριακής Κουτσουρίδου θέτουν ερωτήματα, αλλά κυρίως προβληματίζουν τον αναγνώστη για το νόημα της ζωής και των αναπαραστάσεών της, οδηγώντας τον μέσα από αισιόδοξους χρωματισμούς στις πολυπόθητες απαντήσεις.

Τίτλοι της συγγραφέως:

(2016) Ίσως να το έχεις ζήσει, Εκδόσεις Φυλάτος
(2013) Καθρέφτες της αιωνιότητας, Ιωλκός
(2010) Νεφελώματα του χρόνου, Ιωλκός

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα

(2014) Η ποίηση συναντά την ποίηση, Ιωλκός

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί απόσπασμα από την παρουσίαση του βιβλίου στην οποία γλαφυρά οι αφηγητές προσπάθησαν να μεταφέρουν μερικά στιγμιότυπα από το βιβλίο, όπως και επίσης τις δηλώσεις της συγγραφέως η οποία μίλησε για το βιβλίο.

Όπως είπε, με αυτό το έργο καλεί τους αναγνώστες να προβληματιστούν δίνοντάς τους με χιούμορ καθημερινές ιστορίες που όλοι βιώνουμε στη ζωή μας. Μέσα από τις προσωπικές τις εμπειρίες αλλά και από τη μυθοπλασία κατάφερε να μιλήσει για το πόσο λίγο χρόνο, τελικά, έχουμε, προκειμένου να αφουγκραστούμε τις πραγματικές μας ανάγκες.

Για το VIDEO Πατήστε ΕΔΩ

Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου...

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top